Afgelopen woensdag was er een gebruikersdag van Prowise in Leiden. Doel van de middag: kennismaken met de Prowise Presenter 10.

Nou ben ik geen leek meer als het gaat om het werken met de Prowise Presenter. De afgelopen jaren heb ik volop gewerkt met Presenter 9, maar in Presenter 10 verandert er toch een en ander en daar was ik wel naar benieuwd.

In de aula van een grote basisschool in Leiden werden we, collega’s uit het SO, PO en VO, ontvangen door drie medewerkers van Prowise, waaronder Linda Humme. Zij zou ons deze middag wegwijs gaan maken in de nieuwe Presenter 10.

Over de presenter

Eerst even een stap terug. Wat is de Prowise Presenter eigenlijk? Vrijwel elk klaslokaal beschikt tegenwoordig wel over een digibord. De presenter van Prowise biedt een online omgeving waarin je je eigen lessen kunt maken. Het start allemaal met een witte pagina. Een soort digitaal whiteboard waarop je kunt schrijven, maar waarop je ook afbeeldingen, 3D-modellen en video’s kunt toevoegen om je les aantrekkelijk te maken voor de leerlingen. En dat zijn slechts een paar van de mogelijkheden die je met de Prowise Presenter hebt. Meer informatie over de Presenter 10 vind je uiteraard terug op de website van Prowise.

Kennismaken met Presenter 10

Tijdens de gebruikersdag van vandaag (er volgen er nog twee) hebben we ons verdiept in de tools, zoals flitskaarten, HTE-schema’s en zijn we aan de slag gegaan met het invoegen van illustraties, afbeeldingen van het web enz.. Mogelijkheden die mij allemaal wel bekend waren, maar voor wie het werken met de Prowise Presenter helemaal nieuw was, werd alles stapsgewijs uitgelegd. Bovendien kon iedereen na een stukje uitleg, zelf ook even experimenteren op de zelf meegebrachte devices.

Presenter 10 met overzicht van enkele tools

Ondertussen was er ook gelegenheid tot vragen stellen. Uit de antwoorden bleek wel dat ze bij Prowise volop aan de weg timmeren om de Presenter 10 nog gebruiksvriendelijker te maken. Hierbij worden de reacties van de gebruikers ook meegenomen. Zo heeft bijvoorbeeld het terugbrengen van ‘annotate’-functie topprioriteit. Met deze functie kun je als het ware een glasplaat over een andere website leggen en er vervolgens met je Prowise-gereedschap op werken.

Tool voor breuken

Na twee uur zat de gebruikersdag erop. Ik kijk terug op een waardevolle bijeenkomst. Ik heb antwoorden gekregen op vragen en de op handen zijnde ontwikkelingen stemmen mij positief. Het is wachten op de volgende gebruikersdag in februari. In de tussentijd lekker zelf aan de slag met de nieuwe Presenter 10.