Google Forms – handleiding

15 april 2020
|
Meester Erik

Google Forms is in de eerste plaats bedoeld om formulieren te maken. Maar waarom ook niet voor online werkbladen voor je klas?

Google is inmiddels veel meer dan alleen maar een zoekmachine op het internet. Zo heeft Google ook een eigen, online omgeving waarin je met documenten, spreadsheets en presentaties aan de slag kunt gaan. Binnen die online omgeving vind je ook Google Forms. Zoals de naam al zegt, is Google Forms vooral bedoeld om het maken van online formulieren. Denk bijvoorbeeld aan inschrijfformulieren en enquêtes. Toch is Google Forms ook goed in te zetten in de klas.

Google Forms leent zich er ook uitstekend voor om online werkbladen voor je klas te maken. Met keuze uit verschillende vraagtypes (o.a. open en gesloten vragen), de mogelijkheid om afbeeldingen toe te voegen of Youtube-filmpjes waarin de lesstof nogmaals wordt uitgelegd, kun je je leerlingen een aantrekkelijk werkblad voorleggen.

Wanneer de kinderen klaar zijn, versturen ze het formulier. De leerlingen kunnen zien welke opdrachten ze goed of fout hadden, maar jij als leerkracht hebt dat overzicht ook. Zo kun je snel zien welke opdrachten je in de klas nog moet nabespreken en welke je achterwege kunt laten.

Natuurlijk is het in het begin even je weg vinden in Google Forms. Ik hoop dat de handleiding die je hieronder kunt downloaden, je daarbij helpt. Maar eenmaal na een goed formulier in elkaar te hebben gezet, is dat ook de basis voor formulieren die nog komen gaan. Want je kunt formulieren ook kopiëren zodat je alleen nog vragen en antwoordmogelijkheden hoeft aan te passen.

Download

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Docs & Ideas

Docs & Ideas

Zwakke en sterke werkwoorden in de verleden tijd

Zwakke en sterke werkwoorden in de verleden tijd

Het vervoegen van zwakke en sterke werkwoorden in de verleden tijd; in de gesproken taal lijkt het vanzelf goed te gaan. Maar zodra we de …
Aflezen digitale klokken

Aflezen digitale klokken

Op de vertrekstaten, de schermen boven de perrons en op de reisapp. De tijden worden digitaal weergegeven. In dit loopspel oefenen de kinderen het aflezen …
De Biljoenbende

De Biljoenbende

‘De Biljoenbende’ is een hybride escape game waarbij de leerlingen proberen uit de best beveiligde bank van Nederland te ontsnappen.
[Er]ik
Betrokken. Collegiaal. ICT. Innovatief. Humor. Creatief.
Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks.

Contact

Je bericht
2024 Meester Erik