Bordspellen

1 augustus 2019
|
Meester Erik

Gooi met de dobbelsteen en ga het aantal ogen vooruit. Een opdracht? Pak dan een kaartje van de stapel en reken de som uit!

In spelvorm werken leerlingen aan het inoefenen van rekenvaardigheden als optellen, aftrekken, de tafels en klokkijken. Kies zelf welke opdrachtkaartjes (en dus welke rekenvaardigheid) je aan het spel wilt toevoegen en waarmee de kinderen dus gaan oefenen. Elke vaardheid heeft een eigen kleur die terug te vinden is in de rechterhoek van het opdrachtenkaartje. Daarin ook steeds een wisselend pictogram. Kleur en pictogram helpen de kinderen dus om op de antwoordkaarten snel het juiste antwoord terugvinden.

Laat de kinderen in kleine groepjes het spel spelen, waardoor ze veel aan de beurt komen. Zelf laat ik de kinderen in tweetallen spelen. Zodra een van de spelers op een opdrachtvakje komt, rekenen de kinderen los van elkaar de som uit en vergelijken vervolgens hun antwoord. Beide een andere uitkomst? Dan nog eens controleren.

Wat heb je nodig?

Behalve de spelborden en de opdrachtkaartjes die je hieronder kunt downloaden, heb je per groepje ook een dobbelsteen en pionnen/fiches nodig.

Download

Abonneer
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jessica

Bedankt voor de toffe werkvorm en materialen! Ik ben zeker dat de kinderen dit heel leuk gaan vinden!

Docs & Ideas

Docs & Ideas

Zwakke en sterke werkwoorden in de verleden tijd

Zwakke en sterke werkwoorden in de verleden tijd

Het vervoegen van zwakke en sterke werkwoorden in de verleden tijd; in de gesproken taal lijkt het vanzelf goed te gaan. Maar zodra we de …
Aflezen digitale klokken

Aflezen digitale klokken

Op de vertrekstaten, de schermen boven de perrons en op de reisapp. De tijden worden digitaal weergegeven. In dit loopspel oefenen de kinderen het aflezen …
De Biljoenbende

De Biljoenbende

‘De Biljoenbende’ is een hybride escape game waarbij de leerlingen proberen uit de best beveiligde bank van Nederland te ontsnappen.
[Er]ik
Betrokken. Collegiaal. ICT. Innovatief. Humor. Creatief.
Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks.

Contact

Je bericht
2024 Meester Erik