Breuken, kommagetallen & procenten

20 juli 2021
|
Meester Erik

Breuken, kommagetallen en procenten bij elkaar gebracht op een overzichtelijke A5-hulpkaart en/of A3-poster.

Eenvierde is hetzelfde als 25%. Als kommagetal schrijf je 0,25. De relatie tussen de breuken, kommagetallen en procenten blijft voor veel leerlingen een dingetje. De hulpkaart en poster op deze pagina kunnen uitkomst bieden.

Van een hele tot 1/12 zijn de breuken, kommagetallen en procenten geordend weergegeven op een hulpkaart. In een overzicht zie je welke breuk, kommagetal en percentage bij de breukencirkel horen. De breuken hebben bovendien ook kleuren die de onderlinge relatie weergeven. Zie je dat eenvierde twee keer past in eentweede? En dat het kommagetal 0,25 dus ook twee keer past in 0,50?

Het formaat van de hulpkaart is ideaal voor in de kastjes van de leerlingen, of om op te bergen in hun rekenwerkboek. Tip! Zet de hulpkaart van het metriek stelsel op de achterzijde. Wil je de relaties, kommagetallen en procenten in de klas ook nog eens inzichtelijk maken? Download dan de A3-poster.

Download

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Docs & Ideas

Docs & Ideas

Zwakke en sterke werkwoorden in de verleden tijd

Zwakke en sterke werkwoorden in de verleden tijd

Het vervoegen van zwakke en sterke werkwoorden in de verleden tijd; in de gesproken taal lijkt het vanzelf goed te gaan. Maar zodra we de …
Aflezen digitale klokken

Aflezen digitale klokken

Op de vertrekstaten, de schermen boven de perrons en op de reisapp. De tijden worden digitaal weergegeven. In dit loopspel oefenen de kinderen het aflezen …
De Biljoenbende

De Biljoenbende

‘De Biljoenbende’ is een hybride escape game waarbij de leerlingen proberen uit de best beveiligde bank van Nederland te ontsnappen.
[Er]ik
Betrokken. Collegiaal. ICT. Innovatief. Humor. Creatief.
Meester in Groep 5-6.
Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks.

Contact

Je bericht
2024 Meester Erik