Omrekenen maateenheden

30 september 2019
|
Meester Erik

Meten is weten. Toch blijft het omrekenen van de maateenheden vaak nog lastig.

Meters, centimeters en millimeters. Maar hoe maak je nu van de een de ander? Omrekenen inderdaad. Daarvoor moet je de maateenheden van groot naar klein in de juiste volgorde kennen om het trucje ‘naar Links is deLen, naar Rechts is keeR’ te kunnen toepassen. En dat is soms nog wel lastig. Het is daarom handig om dit visueel te maken, bijvoorbeeld door middel van een schematische weergave.

Wie al eens op Google heeft gezocht naar omrekenschema’s, weet dat hij/zij aardig wat te kiezen heeft. De hulpkaart die je op deze pagina kunt downloaden is ook gebaseerd op een van die voorbeelden. Alle maateenheden voor lengte, oppervlakte, inhoud en gewicht worden overzichtelijk onder elkaar weergegeven. Elk in hun eigen kleur. Bovendien wordt ook de relatie tussen de beide inhoudsmaten aangeduid.

De hulpkaart is compact en is prima op te bergen in de kastjes van de leerlingen. Wil je het metriek stelstel ook een plekje geven aan een van de wanden van het klaslokaal? Dan is de A3-poster misschien wel iets voor jou!

Download

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Docs & Ideas

Docs & Ideas

Zwakke en sterke werkwoorden in de verleden tijd

Zwakke en sterke werkwoorden in de verleden tijd

Het vervoegen van zwakke en sterke werkwoorden in de verleden tijd; in de gesproken taal lijkt het vanzelf goed te gaan. Maar zodra we de …
Aflezen digitale klokken

Aflezen digitale klokken

Op de vertrekstaten, de schermen boven de perrons en op de reisapp. De tijden worden digitaal weergegeven. In dit loopspel oefenen de kinderen het aflezen …
De Biljoenbende

De Biljoenbende

‘De Biljoenbende’ is een hybride escape game waarbij de leerlingen proberen uit de best beveiligde bank van Nederland te ontsnappen.
[Er]ik
Betrokken. Collegiaal. ICT. Innovatief. Humor. Creatief.
Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks.

Contact

Je bericht
2024 Meester Erik