Rastertekenen

1 augustus 2019
|
Meester Erik

Kinderen vinden het vaak nog lastig om een voorbeeld na te tekenen uit de losse hand. Een raster, dat de tekening opdeelt in kleinere stukken, kan uitkomst bieden bij het tekenen.

Het doel van de tekenopdracht kan heel divers zijn. Kinderen kunnen bijvoorbeeld de voorkant van een werkstuk tekenen een nieuwe postzegel ontwerpen of een bestaande tekening natekenen. Om de kinderen te helpen bij het natekenen, kunnen ze dus een raster gebruiken om het gekozen voorbeeld (verhoudingsgewijs) na te tekenen zonder het over te trekken.

In het document staan verschillende voorbeelden die m.b.v. een raster kunnen worden nagetekend. Doordat op de voorbeelden al een raster afgedrukt is, kunnen de kinderen goed zien welk stuk van de tekening in welk vakje moet komen te staan. Als begin kunnen de kinderen zelf het raster tekenen met potlood en liniaal. Voor wie dat nog moeilijk vindt, is er in het document ook een aantal rasters in verschillende formaten toegevoegd.

Download

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Docs & Ideas

Docs & Ideas

De Biljoenbende

De Biljoenbende

‘De Biljoenbende’ is een hybride escape game waarbij de leerlingen proberen uit de best beveiligde bank van Nederland te ontsnappen.
Aflezen analoge klokken

Aflezen analoge klokken

Voedertijd in de dierentuin! In dit loopspel oefenen de kinderen het aflezen van analoge klokken door de voedertijden van de dieren te verzamelen.
Helden van pakjesavond

Helden van pakjesavond

Slotjes, sleutels en veel puzzels lagen op de kinderen van de bovenbouw te wachten. Zij konden zich de helden van pakjesavond noemen wanneer ze binnen …
[Er]ik
Betrokken. Collegiaal. ICT. Innovatief. Humor. Creatief.
Meester in Groep 5-6.
Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks.

Contact

Je bericht
2024 Meester Erik