Taal Actief woordenschat Groep 6

1 augustus 2019
|
Meester Erik

Oefenen met de woordenschat van Taal Actief 4 voor Groep 6. Woordzoekers, kruiswoordpuzzels, zoek om een hoek. Lekker aan de slag!

Elke week biedt Taal Actief een aantal nieuwe woorden aan in het ankerverhaal. Die woorden worden vervolgens ingeoefend. Behalve met de oefeningen uit het boek, kunnen de kinderen ook aan de slag met deze woordschatpuzzels. In de woordzoekers en zoek om een hoek zoeken de kinderen de woorden van de week waarin ze bezig zijn. De betekenissen van de woorden onder de puzzels helpen hen daarbij. In de kruiswoordpuzzel moeten de woorden op de juiste plek worden ingevuld. Ook nu spelen de betekenissen een belangrijke rol. Het antwoordblad van elk thema stelt de leerlingen in staat om zelf hun eigen werk nog te controleren.

De woordenschatpuzzels zijn er ook voor Groep 4, Groep 5, Groep 7 en Groep 8.

Download

Abonneer
Abonneren op
guest

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Finn

Super gaaf! Ga je ze ook voor groep 7 maken?

Saliha

Heb je ze toevallig ook voor de andere groepen?

Eveline

Superleuk!! Wil je misschien met mij delen hoe je ze maakt? Wij hebben een andere methode en daar zou ik ze heel graag voor maken. Is het een digitaal programma/website waarmee je dat doet? Mag uiteraard ook per mail hoor! Ik wil dan zeker de puzzels met je delen!

j. haneman

hoi,
superleuk die woordzoekers. heb je ze ook van groep 5?

Belinda

Hallo meester Erik,
Hoe heb jij deze gemaakt? Ik heb een combi 7/8. Voor groep 7 heb jij ze al gemaakt, ik ben nu alleen nog benieuwd hoe ik deze kan maken voor groep 8.

Val

Dank u wel! Super hulp voor homschooling

Docs & Ideas

Docs & Ideas

Zwakke en sterke werkwoorden in de verleden tijd

Zwakke en sterke werkwoorden in de verleden tijd

Het vervoegen van zwakke en sterke werkwoorden in de verleden tijd; in de gesproken taal lijkt het vanzelf goed te gaan. Maar zodra we de …
Aflezen digitale klokken

Aflezen digitale klokken

Op de vertrekstaten, de schermen boven de perrons en op de reisapp. De tijden worden digitaal weergegeven. In dit loopspel oefenen de kinderen het aflezen …
De Biljoenbende

De Biljoenbende

‘De Biljoenbende’ is een hybride escape game waarbij de leerlingen proberen uit de best beveiligde bank van Nederland te ontsnappen.
[Er]ik
Betrokken. Collegiaal. ICT. Innovatief. Humor. Creatief.
Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks.

Contact

Je bericht
2024 Meester Erik