Tafelscorekaart

24 september 2019
|
Meester Erik

Tafels. De een schudt ze zo uit zijn mouw, de ander heeft er meer moeite mee. Hoe motiveer je de kinderen om met de tafels aan de slag te gaan?

Er zijn genoeg manieren om de tafels te oefenen, daar ga ik het nu even niet over hebben. De vraag is, hoe motiveer je de kinderen om met de tafels te blijven oefenen?

Het antwoord op die vraag is deze tafelscorekaart. In de klas, maar ook thuis, gaan de kinderen oefenen met de tafels. Per tafel kan de leerling twee stickers verdienen. Een sticker wanneer ze de tafel van 1x tot en met 10x foutloos kunnen opzeggen. De tweede sticker is binnen wanneer ze de sommen van een tafel ook in een willekeurige volgorde foutloos kunnen beantwoorden.

Werk je in de klas met een (kind)portfolio, dan is de tafelscorekaart een mooi bewijsstuk van de tafels die door deze leerling zijn behaald.

Download

Abonneer
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Joke de Bruijn

Leuke kaart!

Docs & Ideas

Docs & Ideas

Dierenjungle

Dierenjungle

De jungle zit vol met dieren. Ga op expeditie en vind meer dan 100 dieren die zich verstopt hebben in een jungle van zinnen. De …
Tafelblokjes: 2 manieren om tafels te oefenen

Tafelblokjes: 2 manieren om tafels te oefenen

We hebben ons allemaal de tafels eigen gemaakt. De een door te stampen, de ander weer op een andere manier. Zo kun je de tafels …
Taal Actief woordenschat Groep 8

Taal Actief woordenschat Groep 8

Oefen de woordenschat van Taal Actief 4 in Groep 8 met drie verschillende puzzels per thema.
[Er]ik
Betrokken. Collegiaal. ICT. Innovatief. Humor. Creatief.
Meester in Groep 4.
Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks.

Contact

Je bericht
2022 Meester Erik