Scutum

6 augustus 2019
|
Meester Erik

Als jij gezagvoerder was over een Romeins legioen, hoe zag jouw scutum (schild) er dan uit?

Het scutum (schild) behoorde tot de standaard uitrusting van een Romeinse soldaat waarmee hij zich beschermde tegen de vijand. Een scutum heeft een typische vorm. Het was niet vlak, maar had een gebogen vorm zodat bijna alle kanten van het lichaam beschermd en ‘afgedekt’ konden worden. Op de voorzijde van het scutum stond een afbeelding waaruit men kon herleiden tot welk legioen de soldaat behoorde.

Dat is wat de kinderen in deze opdracht ook gaan doen. Ze ontwerpen een scutum voor hun eigen Romeinse leger. Aan het scutum moet een ander dus kunnen zien van wie het leger is. Nadat het scutum volledig gekleurd is, knippen de kinderen het uit en kunnen ze het opplakken. De plakranden zorgen ervoor dat het scutum net als vroeger, een beetje gebogen lijkt.

Download

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Docs & Ideas

Docs & Ideas

Zwakke en sterke werkwoorden in de verleden tijd

Zwakke en sterke werkwoorden in de verleden tijd

Het vervoegen van zwakke en sterke werkwoorden in de verleden tijd; in de gesproken taal lijkt het vanzelf goed te gaan. Maar zodra we de …
Aflezen digitale klokken

Aflezen digitale klokken

Op de vertrekstaten, de schermen boven de perrons en op de reisapp. De tijden worden digitaal weergegeven. In dit loopspel oefenen de kinderen het aflezen …
De Biljoenbende

De Biljoenbende

‘De Biljoenbende’ is een hybride escape game waarbij de leerlingen proberen uit de best beveiligde bank van Nederland te ontsnappen.
[Er]ik
Betrokken. Collegiaal. ICT. Innovatief. Humor. Creatief.
Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks.

Contact

Je bericht
2024 Meester Erik