Vertelpantomime – Kapitein Roodbaard

5 augustus 2019
|
Meester Erik

De juf of meester leest het verhaal over een kapitein van een piratenschip voor. De kinderen luisteren, maar beelden tegelijkertijd ook het verhaal uit.

Een passieve voorleesactiviteit wordt zo een les waaraan de kinderen actief kunnen deelnemen. Ze luisteren goed naar het verhaal van de leerkracht en beelden dit uit.

Dat uitbeelden wordt ook wel ‘pantomime’ genoemd. Het is een spel-/theatervorm waarbij acteurs een gebeurtenis of een verhaal uitbeelden zonder te praten.

Het verhaal op deze pagina gaat over Roodbaard. Hij is kapitein op een piratenschip dat onverwacht in een storm terecht komt en uiteindelijk strandt op een onbewoond eiland. Het verhaal staat boordevol handelingen die de kinderen kunnen gaan uitbeelden.

Download

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Docs & Ideas

Docs & Ideas

Zwakke en sterke werkwoorden in de verleden tijd

Zwakke en sterke werkwoorden in de verleden tijd

Het vervoegen van zwakke en sterke werkwoorden in de verleden tijd; in de gesproken taal lijkt het vanzelf goed te gaan. Maar zodra we de …
Aflezen digitale klokken

Aflezen digitale klokken

Op de vertrekstaten, de schermen boven de perrons en op de reisapp. De tijden worden digitaal weergegeven. In dit loopspel oefenen de kinderen het aflezen …
De Biljoenbende

De Biljoenbende

‘De Biljoenbende’ is een hybride escape game waarbij de leerlingen proberen uit de best beveiligde bank van Nederland te ontsnappen.
[Er]ik
Betrokken. Collegiaal. ICT. Innovatief. Humor. Creatief.
Meester in Groep 5-6.
Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks.

Contact

Je bericht
2024 Meester Erik