Vertelpantomime – Kapitein Roodbaard

5 augustus 2019
|
Meester Erik

De juf of meester leest het verhaal over een kapitein van een piratenschip voor. De kinderen luisteren, maar beelden tegelijkertijd ook het verhaal uit.

Een passieve voorleesactiviteit wordt zo een les waaraan de kinderen actief kunnen deelnemen. Ze luisteren goed naar het verhaal van de leerkracht en beelden dit uit.

Dat uitbeelden wordt ook wel ‘pantomime’ genoemd. Het is een spel-/theatervorm waarbij acteurs een gebeurtenis of een verhaal uitbeelden zonder te praten.

Het verhaal op deze pagina gaat over Roodbaard. Hij is kapitein op een piratenschip dat onverwacht in een storm terecht komt en uiteindelijk strandt op een onbewoond eiland. Het verhaal staat boordevol handelingen die de kinderen kunnen gaan uitbeelden.

Download

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Docs & Ideas

Docs & Ideas

De Biljoenbende

De Biljoenbende

‘De Biljoenbende’ is een hybride escape game waarbij de leerlingen proberen uit de best beveiligde bank van Nederland te ontsnappen.
Aflezen analoge klokken

Aflezen analoge klokken

Voedertijd in de dierentuin! In dit loopspel oefenen de kinderen het aflezen van analoge klokken door de voedertijden van de dieren te verzamelen.
Helden van pakjesavond

Helden van pakjesavond

Slotjes, sleutels en veel puzzels lagen op de kinderen van de bovenbouw te wachten. Zij konden zich de helden van pakjesavond noemen wanneer ze binnen …
[Er]ik
Betrokken. Collegiaal. ICT. Innovatief. Humor. Creatief.
Meester in Groep 5-6.
Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks.

Contact

Je bericht
2024 Meester Erik