Wonen in een wereldstad

5 augustus 2019
|
Meester Erik

Wie Parijs zegt, denkt aan de Eiffeltoren, Disneyland Parijs, …

… Tour de France, Mona Lisa, stad van de liefde. En het lijstje is nog lang niet af. Parijs is een van de bekendste Europese steden en misschien ook wel de bekendste wereldstad van Europa. Maar wat is dat eigenlijk, een wereldstad?

Een wereldstad is een stad die veel invloed heeft op de economie, politiek en allerlei andere dingen van de wereld. Parijs dus. Hoe zou het zijn om in zo’n wereldstad te wonen? Kom meer te weten over het wonen (en werken) in een wereldstad als Parijs. In deze prezi ga je in drie lessen kennis maken met de wereldstad Parijs en leer je naast de voordelen, ook nadelen kennen van een wereldstad.

De prezi vraagt een actieve luisterhouding van de kinderen, want elke les wordt afgesloten met een kleine quiz en is er een discussievraag.

Download

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Docs & Ideas

Docs & Ideas

De Biljoenbende

De Biljoenbende

‘De Biljoenbende’ is een hybride escape game waarbij de leerlingen proberen uit de best beveiligde bank van Nederland te ontsnappen.
Aflezen analoge klokken

Aflezen analoge klokken

Voedertijd in de dierentuin! In dit loopspel oefenen de kinderen het aflezen van analoge klokken door de voedertijden van de dieren te verzamelen.
Helden van pakjesavond

Helden van pakjesavond

Slotjes, sleutels en veel puzzels lagen op de kinderen van de bovenbouw te wachten. Zij konden zich de helden van pakjesavond noemen wanneer ze binnen …
[Er]ik
Betrokken. Collegiaal. ICT. Innovatief. Humor. Creatief.
Meester in Groep 5-6.
Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks.

Contact

Je bericht
2024 Meester Erik