Wonen in een wereldstad

5 augustus 2019
|
Meester Erik

Wie Parijs zegt, denkt aan de Eiffeltoren, Disneyland Parijs, …

… Tour de France, Mona Lisa, stad van de liefde. En het lijstje is nog lang niet af. Parijs is een van de bekendste Europese steden en misschien ook wel de bekendste wereldstad van Europa. Maar wat is dat eigenlijk, een wereldstad?

Een wereldstad is een stad die veel invloed heeft op de economie, politiek en allerlei andere dingen van de wereld. Parijs dus. Hoe zou het zijn om in zo’n wereldstad te wonen? Kom meer te weten over het wonen (en werken) in een wereldstad als Parijs. In deze prezi ga je in drie lessen kennis maken met de wereldstad Parijs en leer je naast de voordelen, ook nadelen kennen van een wereldstad.

De prezi vraagt een actieve luisterhouding van de kinderen, want elke les wordt afgesloten met een kleine quiz en is er een discussievraag.

Download

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Docs & Ideas

Docs & Ideas

Zwakke en sterke werkwoorden in de verleden tijd

Zwakke en sterke werkwoorden in de verleden tijd

Het vervoegen van zwakke en sterke werkwoorden in de verleden tijd; in de gesproken taal lijkt het vanzelf goed te gaan. Maar zodra we de …
Aflezen digitale klokken

Aflezen digitale klokken

Op de vertrekstaten, de schermen boven de perrons en op de reisapp. De tijden worden digitaal weergegeven. In dit loopspel oefenen de kinderen het aflezen …
De Biljoenbende

De Biljoenbende

‘De Biljoenbende’ is een hybride escape game waarbij de leerlingen proberen uit de best beveiligde bank van Nederland te ontsnappen.
[Er]ik
Betrokken. Collegiaal. ICT. Innovatief. Humor. Creatief.
Meester in Groep 5-6.
Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks.

Contact

Je bericht
2024 Meester Erik