Dierenjungle

20 september 2022
|
Meester Erik

De jungle zit vol met dieren. Ga op expeditie en vind meer dan 100 dieren die zich verstopt hebben in een jungle van zinnen. De een zie je zo, de ander weet zich beter te verstoppen. Lukt het jou om de dieren terug te vinden?

Hoe ging het ook alweer?

In de zinnenjungle weten de dieren zich uitermate goed te verstoppen. De een wat beter dan de andere, maar dat maakt de tocht door de jungle ook wel boeiend. Soms heeft een dier zich in een woord verstopt, maar het kan ook voorkomen dat de junglebewoner zich over meerdere woorden heeft verdeeld.

“Melle vond het dol fijn dat deze lieve meester nog veel andere liedjes kon spelen op zijn gitaar.”

Vind de dieren die zich verstopt hebben in de zinnenjungle. Zie jij ze al staan in de bovenstaande zin? (Antwoord vind je onderaan het bericht).

Het werkblad

Laat de kinderen op expeditie gaan met (een van de) drie werkbladen en vind de dieren die zich verstopt hebben in de zinnenjungle. Elk werkblad bestaat uit 20 zinnen waarin zich maar liefst 40 dieren zich schuilhouden! Slagen de kinderen erin alle dieren te vinden? Nakijken kan met de antwoordbladen. Zelfs de meest onvindbare dieren kunnen zo toch nog teruggevonden worden.

Het antwoord

Je hebt nog een antwoord van mij te goed. De dieren die verstopt zaten in de zin eerder in dit bericht, zijn: ‘dolfijn’, ‘ezel’, ‘eland’ en ‘mees’.

“Melle vond het dol fijn dat deze lieve meester nog veel andere liedjes kon spelen op zijn gitaar.”

Download

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Docs & Ideas

Docs & Ideas

De Biljoenbende

De Biljoenbende

‘De Biljoenbende’ is een hybride escape game waarbij de leerlingen proberen uit de best beveiligde bank van Nederland te ontsnappen.
Aflezen analoge klokken

Aflezen analoge klokken

Voedertijd in de dierentuin! In dit loopspel oefenen de kinderen het aflezen van analoge klokken door de voedertijden van de dieren te verzamelen.
Helden van pakjesavond

Helden van pakjesavond

Slotjes, sleutels en veel puzzels lagen op de kinderen van de bovenbouw te wachten. Zij konden zich de helden van pakjesavond noemen wanneer ze binnen …
[Er]ik
Betrokken. Collegiaal. ICT. Innovatief. Humor. Creatief.
Meester in Groep 5-6.
Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks.

Contact

Je bericht
2024 Meester Erik