Ik zit in het gras naast

18 augustus 2022
|
Meester Erik

‘Ik zit in het gras naast …’ is een leuk kennismakingsspel om de namen van de anderen te leren.

Een nieuw schooljaar betekent meestal een nieuwe groep kinderen met allemaal een eigen naam. Die namen wil je natuurlijk zo snel mogelijk allemaal kennen. Dat kan op verschillende manieren. ‘Ik zit in het gras naast …’ is een leuk kennismakingsspel om de namen van de anderen te leren. Niet alleen voor jou, maar ook voor de kinderen die nieuw zijn in de klas.

Spelverloop

De kinderen gaan met hun stoel in de kring zitten. Deze kring bevat bij voorkeur geen obstakels zodat er in de kring vrij bewogen kan worden. Een van de leerlingen komt midden in de kring staan. Daardoor ontstaat er ook een lege plek op een van de stoelen. De leerling die links naast deze plek zit, gaat daar zitten en zegt “ik zit”. De leerling die vervolgens links naast de lege plek zit, schuift ook een plek op en zegt “in het gras”. De volgende leerling gaat wederom op de lege plek zitten en zegt “naast” en noemt daarbij een naam van een van de anderen kinderen die in de kring zitten.

De leerling wiens naam genoemd wordt, moet nu zo snel mogelijk op de lege plek gaan zitten. Want de leerling die midden in de kring staat, probeert die lege plek ook te bemachtigen. Lukt dat, dan gaat de leerling die ‘te laat’ was in het midden staan. Anders blijft de vorige leerling nog een ronde staan.

Maar let op! Wanneer de genoemde leerling opstaat, komt zijn plek ook vrij. Het spel kan dus gelijk weer verder en dat betekent dat de leerling die dan links van de lege plek zit, weer begint met “Ik zit”.

Je kunt het spel ook spelen zonder dat er iemand in het midden staat. Zet dan een extra stoel in de kring erbij.

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Docs & Ideas

Docs & Ideas

Zwakke en sterke werkwoorden in de verleden tijd

Zwakke en sterke werkwoorden in de verleden tijd

Het vervoegen van zwakke en sterke werkwoorden in de verleden tijd; in de gesproken taal lijkt het vanzelf goed te gaan. Maar zodra we de …
Aflezen digitale klokken

Aflezen digitale klokken

Op de vertrekstaten, de schermen boven de perrons en op de reisapp. De tijden worden digitaal weergegeven. In dit loopspel oefenen de kinderen het aflezen …
De Biljoenbende

De Biljoenbende

‘De Biljoenbende’ is een hybride escape game waarbij de leerlingen proberen uit de best beveiligde bank van Nederland te ontsnappen.
[Er]ik
Betrokken. Collegiaal. ICT. Innovatief. Humor. Creatief.
Meester in Groep 5-6.
Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks.

Contact

Je bericht
2024 Meester Erik