Taal Actief woordenschat Groep 8

24 augustus 2022
|
Meester Erik

Oefen de woordenschat van Taal Actief 4 in Groep 8 met drie verschillende puzzels per thema.

De lessen 1, 6 en 11 van Taal Actief richten zich op de woordenschat. Na het lezen van het ankerverhaal, waarin de nieuwe woordenschat wordt aangeboden, gaan de kinderen oefenen. Dit doen ze aan de hand van de opdrachten in het lesboek. Behalve met de oefeningen uit het boek, kunnen de kinderen bovendien ook aan de slag met deze woordschatpuzzels.

Voor elk thema zijn er verschillende puzzels. Woordzoekers, filippinepuzzels, kruiswoordraadsels en zoek om een hoek wisselen elkaar af. De kinderen zijn telkens bezig met het zoeken van het themawoord bij de gegeven betekenissen. Daarbij oefenen ze niet alleen de betekenis, maar zullen ze in veel gevallen ook goed moeten letten op de spelling van het themawoord. Door middel van de antwoordbladen kunnen de leerlingen bovendien hun eigen werk corrigeren.

De woordenschatpuzzels zijn er ook voor Groep 4, Groep 5, Groep 6 en Groep 7.

Download

 

Abonneer
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anna

Beste meneer Erik,
Bij de Woordenschatpuzzel “Zoek om een hoek” en Kruiswoordpuzzel van Groep 8 Thema 2 Week 2 en 3 zitten fouten. Bij de “Zoek om een hoek” puzzel ontbreekt “Er een potje van maken”. Bij de Kruiswoordpuzzel is het woord “barstensvol” verkeerd geschreven. Er staat namelijk “BARSTNENSVOL”. Deze fouten zorgen voor verwarring. Graag corrigeren!

Docs & Ideas

Docs & Ideas

De Biljoenbende

De Biljoenbende

‘De Biljoenbende’ is een hybride escape game waarbij de leerlingen proberen uit de best beveiligde bank van Nederland te ontsnappen.
Aflezen analoge klokken

Aflezen analoge klokken

Voedertijd in de dierentuin! In dit loopspel oefenen de kinderen het aflezen van analoge klokken door de voedertijden van de dieren te verzamelen.
Helden van pakjesavond

Helden van pakjesavond

Slotjes, sleutels en veel puzzels lagen op de kinderen van de bovenbouw te wachten. Zij konden zich de helden van pakjesavond noemen wanneer ze binnen …
[Er]ik
Betrokken. Collegiaal. ICT. Innovatief. Humor. Creatief.
Meester in Groep 5-6.
Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks.

Contact

Je bericht
2024 Meester Erik